Peppisar till behövande barn i Väst

Kommuner och föreningar donerar Peppisar till blåljuspersonal, socialtjänst och andra stödenheter. Allt för att ge en ljusglimt för de barn och unga som har det tufft under jul- och nyårshelgen.

Som en del av årets Vit jul-kampanj har IOGT-NTO Väst samlat kraft med föreningar och kommuner för att göra en insats för barn och unga i utsatta miljöer. Totalt har man delat ut 1125 peppisar till blåljuspersonal, socialtjänst, kvinnojouren, socialjouren, psykiatriska akutmottagningen, barnavdelningen på sjukhus och familjecentraler i Västra Götaland. Förra året tog peppisarna som man delade ut till Familjehuset i Trollhättan slut väldigt snabbt. Därför valde Trollhättan Stads drogförebyggande samordnare att köpa in extra peppisar utöver dem som IOGT-NTO skänkt.

Även på fler ställen har kommunerna gått in med pengar för att få ta del av fler peppisar, då man har sett att det finns ett stort behov. Det är sorgligt att behovet är stort men det är samtidigt väldigt glädjande att så många vill ta del av och sprida Vit jul kampanjen!

 

Läs mer här:

Familjehuset fick fler ”peppisar” – Trollhättans stad (trollhattan.se)

Polisen i Östra Skaraborg tar emot peppisar (facebook)

Polisen i Sjuhärad tar emot peppisar (facebook)

Stödgrupper ställs in – barn och unga till missbrukare drabbas hårt (Sveriges radio P4 väst)